Het karakter van de ”American Hairless Terriër”:

De “American Hairless Terriër” staat bekend als zeer toegewijd. Dit ras is sterk gehecht aan hun huisgenoten, met wie een nauwe relatie wordt opgebouwd. Deze honden willen het liefst in het gezelschap verkeren. Zij tonen een voorkeur voor een huisgenoot bij spel, rust of eten en zijn uitzonderlijk aanhankelijk. waardoor een hoog knuffelgehalte aanwezig is. Het liefst ligt dit ras bij u op schoot om zo dicht mogelijk bij u te kunnen zijn, dit in tegenstelling tot de meeste andere Terriërsrassen. De “American Hairless Terriër” passen zich aan bij kinderen en kinderen zijn dol op hen.

De “American Hairless Terriër” is enthousiast en vrolijk, maar ze kunnen ook gereserveerd en op hun hoede zijn. Sommige AHT’s kijken liever de kat uit de boom, maar dat duurt even. De “American Hairless Terriër” is zeer alert en nieuwsgierig. Zij reageren direct, indien in hun vertrouwde omgeving vreemde geluiden klinken of plotseling vreemde objecten staan of bewegen, bijv. een nieuw verkeersbord op uw dagelijkse wandeling. U moet de reactie interpreteren: aankondiging of waarschuwing. Een ”American Hairless Terriër” is niet de perfecte waakhond, omdat het ras niet voldoende agressief is en onvoldoende kracht heeft.

De “American Hairless Terriër” kan goed met andere honden, en andere huisdieren, omgaan.  De meeste AHT’s zouden hun leven met minstens één andere hond willen delen. De “American Hairless Terriër” houdt van spelen en dat kan er soms ruw aan toe gaan. De honden kunnen tijdens hun spel aardig kabaal maken. Er klinkt gegrom, zij zijn druk, maar het is allemaal spel.

De “American Hairless Terriër” is zowel zeer intelligent, in het algemeen gemotiveerd om te behagen en het makkelijkste te trainen van alle Terriërs. De“American Hairless Terriër” leert snel en zijn veelal gehoorzaam. Zij zijn uiterst geschikt voor hondensporten, zoals Agilitity, Flyball, Behendigheid, Gehoorzaamheid en Hondenraces. Zij zijn leergierig en super snel!

De  “American Hairless Terriër” is een zeer energieke en levendige hond en hebben de  nodige beweging nodig. Het blijven ten slotte Terriers. Men kan kilometers met hen wandelen, dat vinden ze heerlijk, maar zo nu en dan een snelle dagelijkse wandeling, vinden zij ook prima.  In huis zijn zij over het algemeen rustig, maar wel waaks.

De “American Hairless Terriër”geeft zoveel warmte, dat het net als een kruik aanvoelt. Heerlijk voor u in de winter, als het koud is.

De eigenaar moet voorzichtig zijn met dit ras, als het ras buiten is. Het ras is naakt en kan, zoals wij, verbranden in de zon. Daarom dient dit ras beschermd te worden tegen die zon d.m.v. kleding of zonnecrème, maar ook in de winter zal de AHT d.m.v. kleding tegen de kou beschermd moeten worden.

Als nieuwe eigenaar van een “American Hairless Terrië”zult u zien, dat u met dit ras een liefdevolle metgezel krijgt, die de harten van de familie en vrienden weet te stelen. Het is een perfect ras voor mensen, die op zoek zijn naar een gezinshond, niet al te groot, actief en speels, een maatje voor het leven.