Wij zijn Pierre en Colette en wonen in het Oosten van het land. In 2006 zijn wij verhuisd van Amersfoort naar Bergentheim. Daar hebben wij een boerderij met 15.000 m2 grond gekocht. Wij wilden graag meer ruimte voor de honden, zodat zij voldoende speelruimte zouden hebben om heerlijk te kunnen rennen, speleen en actief bezig kunnen zijn.

Wij hebben 15 jaar lang Shar-pei’s gehad en  gefokt, onder de naam “BorntobeSpecial”. Nadat onze laatste Shar-pei was overleden, wilden wij toch weer graag honden, maar wel een ander ras, een ras dat gezonder was, kleiner en makkelijker, en toen is onze zoektocht begonnen.

Wij kwamen bij de naakthonden terecht. Wij hadden altijd al de “Chinese Naakthond”een prachtig ras gevonden. Onze eerste Naakthond was een feit: Tiësto, onze “Chinese Naakthond”. Een schitterend lief, open en spontaan mannetje. Maar daar bleef het niet bij. Tijdens onze zoektocht, kwamen wij ook uit bij de “American Hairless Terriër”, en ja dat was het voor ons, echt een ras dat bij ons zou passen, gezond, aanhankelijk, actief, speels, vriendelijk, eigenlijk zo goed als de “Chinese Naakthond”alleen ze  blaffen wat meer.

Nadat wij veel kennels in binnen- en in buitenland hadden bekeken, en diverse informatie hadden ingewonnen, kwamen wij uit bij Ryan en Karyn Pingel van Woodland Manor Kennel in de USA.  Zij verwachtten pups uit een zeer mooie en interessante combinatie. Naar uitgebreide informatie, die wij van hen hadden gekregen, besloten wij om bij hen een pup te kopen. Wij kregen een vragenlijst met 87 vragen, die wij moesten beantwoorden, voordat wij eventueel voor een pup in aanmerking zouden komen. Daarnaast werd de voorwaarde gesteld, dat wij persoonlijk de pup moesten komen afhalen en deze op de reis moesten begeleiden.

Het was een schitterend nest van 9 pups. Elke week kregen wij foto’s en films te zien en daarnaast een inlogcode voor de op de pups gerichte webcam, zodat wij alles konden volgen. Ryan en Karyn namen de pups overal mee naar toe om de pubs goed te socialiseren, naar scholen, winkelcentra en dergelijke. Het was elke keer een  genot om de pubs op deze manier te kunnen volgen.

Eindelijk was het zo ver, dat ik, Colette, haar op 23-5-2015 kon gaan halen. Het was voor mij ook erg spannend, want ik had nog nooit gevlogen. Nu ging ik dan voor het eerst in mijn uppie naar de USA om onze kleine meid op te halen. Ryan en Karyn hadden mij aangeboden, dat ik bij hun kon logeren. Ik zou daar 3 volle dagen blijven om vervolgens met Sjoeby terug te gaan naar Nederland. Het deed mij goed om daar die dagen te zijn. Zo kon Sjoeby een beetje aan mij wennen, en kon ik Ryan en Karyn beter leren kennen en omgekeerd. Zij waren zeer gastvrij en erg zorgzaam voor hun honden. Het waren onvergetelijke dagen, maar het was ook erg fijn om met Sjoeby weer naar huis te gaan.

Sjoeby heeft de terugreis heerlijk bij mij op schoot gelegen, zo braaf. Zij vond het heerlijk om regelmatig geknuffeld te worden. Thuis had zij voldoende tijd om te wennen aan de nieuwe situatie en natuurlijk aan haar nieuwe vriendjes Tiësto en Pierre .

Op 3 December 2015 kwam onze 2de ”American Hairless Terriër”: Timeless. Wij stonden op de wachtlijst van Edua, een Duitse fokker. Hij verwachtte een nest uit een interessante combinatie, waaruit wij graag een teefje zouden willen hebben.  Op 7 oktober 2015 kregen wij het bericht, dat de puppies waren geboren. Wij werden regelmatig op de hoogte gehouden en kregen leuke foto’s van het nest te zien.

Na 8 weken, zijn wij naar Duitsland gereden en hebben Timeless bij Edua mee naar huis genomen. En wat was zij klein! Het was erg koud, maar de fokster had een mooi pakje meegegeven, zodat wij onderweg af en toe haar konden uitlaten. Het was een rit van 6 uur. Timeless is echt een deugniet, lekker bijdehand en aanwinst voor onze roedel. Zij werd ook snel geaccepteerd door de andere twee honden: Tiësto en Sjoeby.

Wij nemen de honden zoveel mogelijk mee naar toe. Wij vinden het heerlijk om de honden bij ons te hebben, bij het winkelen, of het bezoeken van een beurs, evenement of vrienden, wanneer de honden welkom zijn. Ook zijn wij geregeld te vinden in het bos of bij een AHT – wandeling. Op deze website zullen wij deze wandelingen ook gaan aankondigen, indien een wandeling wordt georganiseerd.   (AHT w.z. ”American Hairless Terriër”)

Wij zullen met onze kennelhonden van “BorntobeSpecial” jaarlijks een “BorntobeSpecial – Wandeling ” gaan organiseren, een gezellige wandeling met onze Naakthonden, als een extra AHT – wandeling.